Thursday, February 17, 2011

Derma Darah


Semalam di tempat belajar K.A ada buat program menderma darah. pada mulanya memanglah K.A xnak sgt2 menderma darah tapi setelah dipujuk rayu member, K.A pown pegilah.. bukan apa, takut tgk jarum, takut tgk darah and paling takut tgk muka ketua jururawat tuh.. pergh gerun.. time tuh K.A pegi teman je.. sbb mmg K.A dah set kat otak xnak menderma.. sampai je audi, tgk ramai lak yang menderma so K.A pown ambiklah borang pendaftaran.. K. tanya agy kat member K.A nie betul ker apa kita buat nie.. dye pown was2.. Tanpa membuang masa, K.A pown tulislah kat borang tuh.. selesai tulis K.A pown pegilah ke kaunter pertama.. kaunter dimana darah akan diambil sedikit utk mengetahui kita darah jenis apa.. tapi sebelum tu K.A menimbang berat K.A.. percaya atau tidak memang terkejutlah tgk berat K.A.. mmg turun giler2.. 8kg turun.. heheh.. pergh.. then sampai je kat kaunter tuh dah gabra dah.. yelah nak kena ambik darah sikit kat jari tuh.. haish.. nasib baik nurse yg ambik darah tu muka comel.. so xde ar nak menjerit kuat2..heheh.. ceh padahal xsakit mana pown.. sikit je kot.. keputusannya darah K.A ialah B.. B for baik.. heheh..

 Then pegilah ke kaunter pemeriksaan blood pressure.. doktor berkata, ''awk nie tido pkul bape smlm?? aku, ''lmbt doc.. dalam pkul satu'' doc, asal tido lambat?? aku, ''biasalah doc, student kan.. so study sampai lewat2 malam'' doc, ''owh.. baguslah awk nie.. sy doakan awk berjaya eks''.. dlam hati aku berkata, '' doc smlm sy tido lmbt sbb main game.. sy tipu doc je.. thanks for doa kamoo ye doc.. heheh..'' check punye check, satu lagi kejutan K.A dapat.. yes my blood pressure turunlah.. bgus yelah.. sedikit suka  hati disitu.. then K.A terus ke kaunter ketiga untuk mendaftar nama.. yeah dapat pen 'saya seorang penderma darah'.. hahaha.. selesai daftar, tggulah untuk dapat bag darah.. punyalah lama menunggu.. patutnya kejap, tapi ramai lak yang potong que.. geram betul.. lecturer pown sama je.. erm.. xpelah.. tggu punya tggu barulah dapat..


Then terus ke katil kosong.. sesi bersama nurse nie mmg x besh lnsg.. haish.. ingat dapt nurse praktikal, rupa-rupanya dapat nurse yg menggerunkan.. owh demn.. how come i got this nurse to take my blood!! owh noo.. pleaz i dont want her!! haish.. tpi xbleh buat ape lah.. dah dye yg free kat situ.. nurse, ''aok baring dulu, nanti saya ambik barang2 jap'' K.A pwon baringlah.. selesai baring dye pown berkata, ''aok tahan ye, sy nak masuk jarum nie.. rilek,k.. aku, ''ok nurse..'' nurse,'' aik apesal kulit aok tebal sgt nie xmasuk2 pown'' yang K.A nie dah menggelepar kesakitan.. dalam hati dah abis mencarut dah nie.. agak2lah nurse, kulit manusia semuanya sama, mana ada tebal ker nipis.. haish.. memang sakit giler2 ha.. taubatlah lepas nie mampos K.A nak menderma lagi.. fobia kot.. punye lama dye masukkan jarum tuh.. mujur x bengkak.. tpi lepas tuh ok lah.. selesai je, K.A terus masuk bilik then kekatil dan zzZzZZZzz.. 

2 comments:

  1. smpai skang mang xde kekuatan n keberanian nk g derma..tapi ati memang nk sgt :(

    ReplyDelete
  2. NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow

    ReplyDelete